Chelsea en Lukaku bereiken finale van League Cup na winst tegen Tottenham

12-01-2022 22:44

Chelsea staat in de finale van de League Cup. De eerste halve finale tegen Tottenham Hotspur werd met 0-1 gewonnen door een goal van Antonio Rüdiger.

Chelsea stond al met één been in de finale doordat het de eerste halve finale al met 2-0 wist te winnen. Dat was vorige week woensdag. Kai Havertz en Ben Davies (eigen goal) maakten toen de doelpunten.

Tottenham werd al vroeg in de wedstrijd onder druk gezet en kwam goed weg toen Romelu Lukaku een kans miste, maar werd na achttien minuten alsnog op de knieën gedwongen. Antonio Rüdiger kopte raak uit een corner en maakte de opdracht voor Tottenham nagenoeg onmogelijk.

Ondanks dat Tottenham drie keer moest scoren om alsnog door te stoten naar de finale, kreeg Chelsea het in de tweede helft knap lastig. Doelman Kepa Arrizabalaga maakte tien minuten na rust een overtreding en gaf daarmee een strafschop weg, ware het niet dat scheidsrechter Andre Marriner zijn beslissing op advies van de VAR introk. Kort daarna behoedde Kepa Chelsea alsnog voor een tegendoelpunt en maakte Lucas Moura in buitenspelpositie de 1-1: afgekeurd.

Daardoor was het gedaan voor Tottenham, dat strandt in de halve finale. Over een week wordt bekend of Liverpool of Arsenal de tegenstander is. DIe wedstrijd werd verplaatst vanwege de coronasituatie.