Onuachu bekroont ijzersterk seizoen: Genk-aanvaller wint de Gouden Schoen

Onuachu bekroont ijzersterk seizoen: Genk-aanvaller wint de Gouden Schoen

12-01-2022 21:54 Laatste update: 22:09
183

Na zijn ijzersterk seizoen voor KRC Genk is Paul Onuachu bekroond tot winnaar van de Gouden Schoen. De winnaar van vice-kampioen KRC Genk won de prijs.

De Nigeriaanse aanvaller werd de vorige editie nog derde, maar heeft nu wel de hoofdprijs gewonnen. Samen met Charles De Ketelaere en Noa Lang behoorde hij tot de topfavorieten om de Gouden Schoen te winnen. Die gaat nu niet naar de kampioen Club Brugge, maar wel naar KRC Genk. De Nigeriaan haalde 333 punten, terwijl Noa Lang (272) tweede en Charles De Ketelaere (271) derde werden.

Onuachu kende een bijzonder sterk seizoen 2020-2021, waarin hij ook al verkozen werd tot 'Profvoetballer van het Jaar' en met Genk ei zo na de titel pakte. De Nigeriaanse spits werd ook topschutter en leek op weg naar een toptransfer. De Limburgers verlangden 25 miljoen euro en die transfer kwam er uiteindelijk niet. Het schonk Onuachu wel de kans om ook dit seizoen te blijven scoren.

Dit seizoen kende Genk een minder jaar en staat het voorlopig pas negende in de stand. Toch bleef Onuachu presteren en zit hij na 26 partijen aan veertien doelpunten voor Genk.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)