Live-discussie: Courtois in doel, geen Hazard op de bank tegen FC Barcelona

Live-discussie: Courtois in doel, geen Hazard op de bank tegen FC Barcelona

12-01-2022 19:06 Laatste update: 19:40
2

FC Barcelona heeft de opstelling voor de tweede Clásico van het seizoen bekendgemaakt. Hoewel Frenkie de Jong en Ronald Araújo aan het begin van de week nog niet officieel fit waren verklaard, staan ze wel allebei in de basis tegen Real Madrid. Eden Hazard begint op de bank.

De ploeg van Xavi begint om 20.00 uur tijd aan de Supercopa-wedstrijd tegen de aartsrivaal, die in Saudi-Arabië af wordt gewerkt. Dat doet men met drie mutaties ten opzichte van de wedstrijd tegen Granada. Araújo, Frenkie de Jong en debutant Ferran Torres vervangen de geblesseerde Eric García en de gepasseerde Nico en Ferran Jutglà. Luuk de Jong krijgt in de punt van de aanval opnieuw de voorkeur boven Memphis Depay.

Real Madrid treedt aan zonder de niet geheel fitte David Alaba, die uit voorzorg buiten de wedstrijdselectie is gelaten. Verder begint Lucas Vázquez op de bank, waardoor er achterin plekken vrij zijn gekomen voor Dani Carvajal en Nacho.

De winnaar van deze wedstrijd speelt zondag de Supercopa-finale. Atlético Madrid of Athletic Bilbao is daarin de tegenstander.

De opstellingen
FC Barcelona
: Ter Stegen; Dani Alves, Piqué, Araújo, Jordi Alba; Gavi, Busquets, Frenkie de Jong; Ferran Torres, Luuk de Jong, Dembélé.
Real Madrid: Courtois; Carvajal, Militão, Nacho, Mendy; Modric, Casemiro, Kroos; Asensio, Benzema, Vinícius Júnior.