Belhocine laat zich uit over KAA Gent: “Ik had liever niet gespeeld”

Belhocine laat zich uit over KAA Gent: “Ik had liever niet gespeeld”

12-01-2022 16:46
8

KV Kortrijk kampt met maar liefst negentien coronagevallen. Toch wil de club de wedstrijd tegen KAA Gent gewoon spelen. Karim Belhocine denkt daar echter anders over.

Op tweede kerstdag werd de match tegen Antwerp wel uitgesteld. “Ik begrijp nog altijd niet waarom. Er was toen nog geen reglement om wedstrijden uit te stellen omwille van een bepaald aantal besmettingen. Wij hebben veel positieve gevallen en hebben amper genoeg spelers om het wedstrijdblad te vullen. Ook het aantal ‘voetbalbelgen’ wordt een probleem. Covid zal de selectie maken”, citeert Het Laatste Nieuws de coach.

Belhocine had liever uitstel gezien. “We moeten stoppen met te vriendelijk te zijn. Als we niet kunnen spelen, kunnen we niet spelen. Ik volg de beslissing van de club, maar ik had liever niet gespeeld. Ik denk eveneens aan de gezondheid van mijn spelers, want als een speler maar twee trainingen in de benen heeft, is de kans op een blessure veel hoger. Als ik maar aan twaalf, dertien spelers kom, kan ik eventuele blessures ook niet opvangen tijdens de wedstrijd. Het is een speciale situatie. Dit heeft niets met voetbal te maken.”