UEFA kijkt uit naar 2022: topjaar voor Openda, Ait El Hadj en Raskin?

UEFA kijkt uit naar 2022: topjaar voor Openda, Ait El Hadj en Raskin?

13-01-2022 14:04
1

Het jaar 2022 is ingezet en het wordt dus uitkijken naar de prestaties en groei van enkele jonkies. Zo denkt men ook bij de UEFA, dat een lijst heeft opgesteld met spelers om in 2022 naar uit te kijken. Daarin krijgen we ook enkele bekende namen te zien.

Met Anouar Ait El Hadj, Loïs Openda en Nicolas Raskin staan er namelijk drie landgenoten in de lijst. Zo gelooft men bij de UEFA dat 2022 weleens het jaar zou kunnen worden voor RSC Anderlecht-middenvelder Ait El Hadj.'Hij kan overal op het middenveld uit de voeten en is sterk met de bal aan de voet', klinkt het.

Daarnaast gelooft men dat Openda, die door Club Brugge wordt verhuurd aan Vitesse, weleens helemaal kan doorbreken aan de top. 'Hij heeft heel wat gescoord voor de jeugdelftallen van België en zijn snelheid hielp hem op vorig seizoen topschutter te worden bij Vitesse. Ook dit seizoen kan hij weer bevestigen', aldus de UEFA.

Verder verwacht de UEFA ook nog veel van Raskin, die nu bij Standard floreert. 'In de jeugd heeft hij voor Standard, KAA Gent en Anderlecht gespeeld, maar nu is hij terug bij de club uit zijn geboortestad. Bij Standard is hij een vaste basispion geworden op het middenvelder', valt er te lezen.

Bij de UEFA verwacht men een mooi 2022 voor onze drie landgenoten, maar zij zijn niet de enigen. Ook Kacper Kozlowski (Union) en Odilon Kossounou (ex-Club Brugge) staan nog in de lijst, samen met onder andere Gavi (Barcelona), Noni Madueke (PSV) en Karim Adeyemi (RB Salzburg).