Zware kritiek op Play-Offs bij Club Brugge: Dat is echt schandalig

Zware kritiek op Play-Offs bij Club Brugge: "Dat is echt schandalig"

13-01-2022 09:15
132

De Play-Offs blijven een veelbesproken onderwerp in het Belgische voetbal. Bij onder andere KRC Genk en KAA Gent is men fan van het systeem, terwijl men daar bij Club Brugge helemaal anders over denkt. Hans Vanaken, Charles De Ketelaere én Noa Lang spreken ook duidelijke taal over die Play-Offs en dan vooral de puntendeling.

Club Brugge eindige het reguliere seizoen de vorige campagne met twintig punten voorsprong op de eerste achtervolgers. Door mindere Play-Offs werd het echter nog spannend in een strijd met KRC Genk. Dat was niet naar de zin van Hans Vanaken. "Het is zelfs een schande dat je dan nog kampioen kán worden", spreekt hij duidelijke taal in Het Laatste Nieuws.

"Dat is echt krom, hoor. Klopt helemaal niks van", gaat Noa Lang verder. "Die puntendeling is inderdaad een beetje belachelijk", vindt ook De Ketelaere. "Het is ook gewoon niet eerlijk. Het mooie aan voetbal is toch dat je over een heel seizoen goed moet zijn? Kijk naar Union. Dat zo'n Leicesterverhaal voor hen moeilijker is, vind ik jammer", aldus de kanshebber op de Gouden Schoen.

Union staat momenteel ook stevig aan de leiding en telt maar liefst zeven punten meer dan eerste achtervolger Club Brugge. Dat worden er echter 3,5 na de puntendeling in de Play-Offs als de huidige voorsprong wordt behouden.