Amerikaanse zakenman John Textor investeert fors in RWD Molenbeek

Amerikaanse zakenman John Textor investeert fors in RWD Molenbeek

12-01-2022 13:45
5

In een officiele statement van de club RWD Molenbeek blijkt dat ze een akkoord hebben bereikt met een Amerikaanse investeerder. De voorzitter Thierry Dailly heeft een akkoord bereikt John Textor. De Amerikaan wordt de nieuwe mede-aandeelhouder bij RWDM naast Thierry Dailly vanaf januari 2022.

Nadat Molenbeek in 2014 aan een ferme opmars begon heeft het opnieuw een flinke stap gezet in de geschiedenis van de club. Eerder beklom de club al de niveaus van het Belgsich voetbal tot aan de Proximus League. Dit deed de club voor een groot deel onder leiding van voorzitter, Thierry Dailly. De huidige voorzitter van RWDM heeft nu dus in John Textor de ideale partner gevonden voor de toekomst van de club te verzekeren.

Ambities
Op de officiële website van de club valt het volgende te lezen: "Dankzij deze investering kan RWDM zijn professionalisering voortzetten en zich de middelen verschaffen om zijn toekomstige ambities waar te maken. De komst van John Textor in het aandeelhouderschap van de club zal de ontwikkeling van de sportieve ambities, de infrastructuur van de club en de ontwikkeling van de jeugdacademie mogelijk maken."

John Textor
John Textor is een Amerikaans zakenman, die de voetbalwereld al een tijdje kent. Hij is namelijk een aandeelhouder van Crystal Palace. Textor heeft zijn fortuin opgebouwd in de film- en technologie-industrie. De komst van de zakenman zal volgens de club geen verandering brengen in de dagelijkse leiding. Thierry Dailly blijft de touwtjes in handen houden. “Wij verheugen ons zeer op de samenwerking met de heer Textor, die een enorme passie heeft voor voetbal, voor de ontwikkeling van jong talent en de RWDM Academy," vertelt Dailly.