Van der Elst over Gouden Schoen: Bij Lang zal er verdeeldheid zijn door gedrag

Van der Elst over Gouden Schoen: "Bij Lang zal er verdeeldheid zijn door gedrag"

12-01-2022 12:15
9

De vijf huisanalitsten van Sporza gaven op woensdag hun voorspellingen voor de top 5 van de Gouden Schoen. Ook bij de analisten is er geen eenduidige winnaar uit de bus gekomen. Het blijft dus spannend afwachten wat de uitslag op woensdagavond zal zijn, en welke speler dit jaar de Gouden Schoen mee naar huis mag nemen. 

Net zoals zijn collega, Wesley Sonck, heeft ook Franky Van der Elst gezwoegd om zijn stemformulier in te vullen. Hij haalt aan dat er enorm veel verdeeldheid zal zijn bij de stemgerechtigden. Het seizoen kende volgens hem geen duidelijke winnaar. 

Moeilijk seizoen
"Het is zeer moeilijk dit seizoen, vertelt Van der Elst aan Sporza. Zoals eerder aangehaald is er volgens hem een grote verdeeldheid onder de stemmers. “Over het hele kalenderjaar heeft er niemand gedomineerd.” Volgens Van der Elst konden de spelers van KRC Genk hun fantastische seizoenseinde niet bevestigen. “Ik zet Charles De Ketelaere bijgevolg op één, maar twijfel of hij in de eerste stemronde veel punten zal gekregen hebben."

Gedrag Lang
Van der Elst zet Paul Onuachu op een tweede plek. "Onuachu mag zeker niet vergeten worden, vandaar zijn 2e plek. Hij scoorde aan de lopende band en speelde uitstekende play-offs.” De derde plek is voor één van de topfavorieten: Noa Lang. Van der Elst gelooft echter dat zijn gedrag hem parten zal spelen. “Hij draaide een goed seizoen, maar natuurlijk zal er verdeeldheid zijn door zijn gedrag - dat speelt sowieso mee in de stemmen. Hans Vanaken en Deniz Undav zijn voor mij 4 en 5."