Sonck geeft zijn voorspelling van Gouden Schoen: Weinigen staken er bovenuit

Sonck geeft zijn voorspelling van Gouden Schoen: "Weinigen staken er bovenuit"

12-01-2022 11:30
16

De analisten van Sporza gaven hun voorspellingen over de Gouden Schoen. Wesley Sonck vond dit alles behalve een makkelijke klus. "Weinig spelers staken er dit jaar écht bovenuit."

Sonck heeft er naar eigen zeggen een heel eind over moeten nadenken, vooraleer hij het stemformulier kon invullen. Uiteindelijk pikte hij er Paul Onuachu uit. "Onuachu dan maar op één.” Sonck verwacht dat de spits van KRC Genk met ruime voorsprong de eerste ronde zal winnen. De tweede stemronde zal, volgens Sonck, enorm verdeeld zijn.

Topschutter
“Het was straf wat hij de voorbije twaalf maanden heeft gedaan. Vorig seizoen topschutter met 29 goals en nu ook al weer 12 doelpunten, " vertelt Sonck aan Sporza. Na nummer één is het voor Sonck onmogelijk kiezen. Hij werpt even een blik op de goudhaantjes van Club Brugge: “Charles Ketelaere blijft voor mij iemand met hoogtes en laagtes, wat niet verwonderlijk is gezien zijn leeftijd. Ook Noa Lang had mindere periodes waarin hij niet beslissend was."

Punten sprokkelen
"Junya Ito moet sowieso punten krijgen, want hij ontgoochelde zelden. Zelfs bij een minder goed Genk was hij vaak de betere. Hetzelfde geldt voor Hans Vanaken bij Club. En dan nog de jongens van Union Saint-Gilloise: Dante Vanzeir, Deniz Undav en Casper Nielsen... Zij gaan punten sprokkelen, maar er ook veel van elkaar afnemen," besluit Sonck.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie