Refaelov over het winnen van zijn Gouden Schoen: “De uren nadien waren hectisch

Refaelov over het winnen van zijn Gouden Schoen: “De uren nadien waren hectisch"

Woensdagavond weten we eindelijk wie dit jaar de beste voetballer op de Belgische velden was. Vorig jaar mocht Lior Refaelov zich deze titel toewijzen. “De uren nadien waren hectisch,” vertelt Refaelov aan Het Laatste Nieuws

Dit jaar lijkt de schoen naar een andere speler te gaan. De topfavorieten zijn Noa Lang en Charles Deketelaere. De uitkomst is minder voorspelbaar, dan vorig jaar. Refaelov geeft zelf aan dat hij het wel verwachtte. Toch was hij er niet helemaal gerust in. “Ik was nerveus, man. Ik had weliswaar het idee dat ik zou winnen, maar dan nog ben je pas zeker wanneer de presentator jouw naam noemt,” getuigt de speler van RSC Anderlecht.

Mooiste avond
Die uitreiking van de Gouden Schoen was één van de mooiste avonden uit zijn carrière. “Het enige dat ik ontgoochelend vond, was dat ik door corona niet kon juichen met mijn ploegmaats en vrienden. Ik had dat moment willen beleven met meer mensen rondom mij – niks aan te doen.”

Telefoon otplofte
De Gouden Schoen winnen, dat zet wel het een en ander in gang. De prestigieuze titel is volgens Refaelov dan ook de mooiste trofee die een speler in België kan winnen. “De uren nadien waren hectisch. Mijn telefoon ontplofte. Ik heb dagen nodig gehad om iedereen te bedanken,” vertelt Refaelov. Het toont aan hoe groot de Gouden Schoen is. Het is de mooiste trofee. Toen ik tien jaar geleden in België arriveerde, was het voor mij een ambitie om hem op een dag te winnen. Het heeft langer geduurd dan gehoopt, maar ik denk wel dat ik een waardige winnaar ben. Op en naast het veld.”

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie