Gezocht opvolger van Refaelov, van 10 naar 1: Lang – Nederlandse branie - op 2

Gezocht opvolger van Refaelov, van 10 naar 1: Lang – Nederlandse branie - op 2

11-01-2022 22:20 Laatste update: 12-01-2022 07:30
7

Op woensdag 12 januari kennen we de opvolger van Lior Refaelov. Dan weten we wie zich de Gouden Schoen van 2021 mag noemen. Bij VoetbalPrimeur.be tellen we af naar de uitreiking van de belangrijkste individuele voetbalprijs van ons land. Dat doen we met onze eigen top 10. Dagelijks brengen we 1 speler naar de voorgrond. Nu zijn we toe aan de nummer 2 van onze lijst, Noa Lang – de meest onnavolgbare speler van de Jupiler Pro League

Smaken verschillen en de afgelopen twaalf maanden kleurden meer dan 10 spelers de Jupiler Pro League. Toch moesten we als redactie keuzes maken. Sommige spelers hebben dan weer de pech dat hun ploegmaats met de punten zijn gaan lopen. Laat gerust jouw top 10 achter in de comments.

Paspoort – 2021
Naam: Noa Lang
Nationaliteit: Nederland
Club: Club Brugge
Leeftijd: 22 jaar
JPL-matchen: 38 (18+20)
Speelminuten: 3.182 (1.484+1.698)
Doelpunten: 17 (11+6)
Assists: 15 (5+10)
Gele kaarten: 10 (4+6)
Rode kaarten: 2 (1+1)

Wat hebben Charleroi, KAA Gent en Union met elkaar gemeen? Tegen die 3 eersteklassers was Lang in 2021 niet bij een doelpunt betrokken. Tegen de 16 andere eersteklassers waar Club Brugge het afgelopen jaar tegen speelde was Lang minstens goed voor 1 assist en/of 1 doelpunt. Het zijn statistieken om van de duizelen.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Noa Noëll Lang (@noano17)

Toen Club Brugge Lang naar het Jan Breydelstadion haalde, klonk het dat Blauw-Zwart een enfant terrible had aangetrokken. De voorbije 12 maanden deed Lang niet meteen zijn best om die stempel van af te schudden. Een lied over Anderlecht, een vinger op de lippen, een opvallende Instagrampost of een logo van Cercle Brugge beschadigen zijn niet de dingen die een ideale schoonzoon zou doen. Maar moet een voetballer de ideale schoonzoon zijn om de Gouden Schoen te winnen? Het antwoord is nee.

Moest Lang straks in de voetsporen van Johan Boskamp, Robby Rensenbrink en Ruud Vormer treden dan is dat door zijn prestaties meer dan verdiend. Haast geen enkele ploeg kon de voorbije 12 maanden Lang 90 minuten lamleggen. De Rotterdamse Amsterdammer was een lust om naar te kijken.

Hoogtepunt: Kampioenmaker slaagt in zijn doel
Club Brugge haalde Lang om Blauw-Zwart aan de titel te helpen. Wat deed Lang in de titelwedstrijd tegen RSC Anderlecht? Scoren! In het Lotto Park zette de Nederlander de 1-3 op het bord. De match was beslist. Nadat Lang in de 86e minuut geblesseerd naar de kant moest, scoorde Anderlecht nog de gelijkmaker. Maar dat liet Lang niet aan zijn hart komen. De man die door Ajax net niet goed genoeg bevonden werd, had zijn kampioenschap binnen en vierde dat op geheel eigen manier. 

Dieptepunt: Drama in de derby
Op de laatste speeldag van 2021 bracht Club Brugge 'een bezoekje' aan Cercle Brugge. In de derby lukte er amper iets voor Blauw-Zwart. De bezoekers gingen met 2-0 de boot in. Na de match verloor Lang de controle. Rood was zijn deel en de klusjesman van Cercle Brugge kon iets later op vakantie.

Trivia: Rotterdammer voor Ajax
Lang is afkomstig van Rotterdam, maar in zijn hart was hij altijd een fan van Ajax. Dat was hij ook toen hij in de jeugdreeksen van Feyenoord speelde. Het typeert Lang. De Nederlander is niet de man van de makkelijke weg, maar een eigenzinnige speler die weet wat hij wil. Lang is de speler van de top 10 die in 2021 het minste matchen uitspeelde en de meeste kaarten pakte. 

Conclusie
Lang was een jaar lang goed voor veel gespreksstof. Zowel op als naast het veld was Lang quasi ongrijpbaar. Net zoals de andere twee heren van het podium zou Lang een verdiende winnaar zijn van de Gouden Schoen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie