Xavi heeft De Jong en vijf andere steunpilaren terug: Real kan ommekeer worden

Xavi heeft De Jong en vijf andere steunpilaren terug: "Real kan ommekeer worden"

11-01-2022 20:15
3

FC Barcelona presteert ook onder Xavi bijzonder wisselvallig, maar de trainer is optimistisch in aanloop naar het duel met Real Madrid in de halve finale van de Spaanse Super Cup. Dat komt mede door de terugkeer van Frenkie de Jong.

De oud-Ajacied is hersteld van een spierblessure. Zijn rentree is niet het enige goede nieuws uit de ziekenboeg. Ook Pedri, Ansu Fati, Ronald Araújo en Ferran Torres zijn inzetbaar. Dat is een welkome opsteker voor Barça in aanloop naar El Clásico. "We bouwen aan een project en dat kost tijd, maar woensdag is een goede test", zegt Xavi. "Pedri, Ansu, Frenkie, Ronald, zij zullen morgen en in de toekomst belangrijk zijn. Ik ben blij dat ik ze terug heb."

De Catalanen gelden als underdog voor het treffen met de aartsrivaal, maar daar heeft Xavi geen boodschap aan. "We hebben de mogelijkheid om de finale te halen en we zijn erg gemotiveerd, want dit zou weleens de ommekeer kunnen zijn", voorspelt hij op de persconferentie.

Nu Torres en Fati van de partij zijn, krijgt Memphis Depay er een paar flinke concurrenten bij. Wat wordt de rol van de Nederlandse aanvaller? "Er is veel concurrentie, maar zij die het verdienen zullen spelen. Het is goed dat de concurrentie toeneemt. De beste spelers spelen, ongeacht hun naam."

De wedstrijd tussen Real Madrid en Barcelona wordt woensdag in Saoedi-Arabië gespeeld. De aftrap is om 20.00 uur Nederlandse tijd.