Onuachu klopt zich op de borst: Ik verdien honderd procent de Gouden Schoen

Onuachu klopt zich op de borst: "Ik verdien honderd procent de Gouden Schoen"

11-01-2022 21:01
12

Voor enkele sterren uit de Jupiler Pro League breekt er misschien wel een slapeloze nacht aan. Woensdagavond vindt namelijk de verkiezing van de Gouden Schoen 2021 plaats. Deze editie ligt het kandidatenveld behoorlijk open, al is Paul Onuachu ontegensprekelijk één van de grotere kanshebbers. De Nigeriaan zou zichzelf ook een terechte laureaat vinden. 

Vooral in de eerste ronde, de terugronde van de campagne 2020-2021, zou Onuachu in principe een karrenvracht aan punten moeten krijgen, gezien de enorme doelpuntenregen die hij toen teweegbracht. "Vorig seizoen was goed, dit seizoen verloopt oké", vat de vorige Gouden Stier zijn jaar samen bij VTM Nieuws. Daarom mag er geen twijfel over bestaan. "Ik vind dat ik de prijs honderd procent verdien."

In januari vorig jaar was Onuachu ook al één van de gegadigden. Toen eindigde de spits van KRC Genk als derde, terwijl Lior Refaelov met de Schoen ging lopen. Dat zorgde niet voor ontgoocheling. "Ik was goed bezig, maar er was geen twijfel dat Refaelov de prijs verdiende", toont hij zich groots in het verlies. Deze keer zal het misschien wat meer pikken mocht het weer fout aflopen. "Het zou goed zijn voor Racing Genk, maar ik gun het uiteindelijk iedereen", wikt en weegt Onuachu.

Voor hem persoonlijk zou zo'n Gouden Schoen natuurlijk ook een opsteker van jewelste betekenen, ook met het oog op het vervolg van zijn loopbaan. "Ik weet niet of het meer deuren opent", verwijst Onuachu naar een mogelijke transfer. Afgelopen zomer wilde de rijzige aanvaller eigenlijk al naar een grotere competitie verkassen, maar ondanks de topschutterstitel én de onderscheiding voor Profvoetballer van het Jaar wilde geen enkele club de (weliswaar bijzonder hoge) vraagprijs van Genk op tafel leggen. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie