Nigeria houdt Salah van scoren af: Super Eagles beginnen Afrika Cup uitstekend

Nigeria houdt Salah van scoren af: Super Eagles beginnen Afrika Cup uitstekend

11-01-2022 19:00 Laatste update: 19:09

Het 'Belgisch' getinte Nigeria is de Afrika Cup uitstekend begonnen. In een interessante krachtmeting met het Egypte van Mohammed Salah werd met 1-0 gewonnen door The Super Eagles.

Nigeria begon met maar liefst drie ex-spelers van KAA Gent in de basis. Dat waren William Troost-Ekong als centrale verdediger, Moses Simon en Taiwo Awoniyi. Zo begonnen de Nigerianen met veel bekende namen, met ook nog Wilfred Ndidi (ex-KRC Genk), aan de kraker tegen Egypte en steraanvaller Mohamed Salah. De twee landen worden tot de beste Afrikaanse voetballanden gerekend en dus werd een interessant duel verwacht. 

Dat kwam er niet, net zoals tijdens andere wedstrijden deze Afrika Cup. De amusementswaarde was niet hoog, maar daar zal Nigeria niets om geven. Zij wonnen namelijk met 1-0 door een knappe goal van Leicester City-spits Kelechi Iheanacho in de eerste helft. De zege was verdiend: Egypte wist ondanks meer balbezit maar twee keer een schot te lossen tegenover veertien Nigeriaanse pogingen.

Door de overwinning zijn de Nigerianen al bijna zeker van een plekje in de volgende ronde. In een poule met Soedan, Guinee-Bissau en dus Egypte zijn de eerste twee plaatsen sowieso voldoende en geeft de derde plaats misschien ook nog recht op een plekje bij de laatste zestien.