OFFICIEEL: Anderlecht stuurt Harwood-Bellis nu al terug huiswaarts naar Engeland

OFFICIEEL: Anderlecht stuurt Harwood-Bellis nu al terug huiswaarts naar Engeland

11-01-2022 18:39 Laatste update: 18:44
13

RSC Anderlecht heeft al vervroegd afscheid genomen van Taylor Harwood-Bellis. De Britse verdediger kwam pas vorige zomer over van Manchester City en deed het in zijn eerste wedstrijden ook meer dan behoorlijk, maar verdween nadien naar de bank. Nu gaat hij op uitleenbasis aan de slag bij Stoke City.

De voorbije dagen zongen er al geruchten rond over een Engelse terugkeer van Harwood-Bellis. Anderlecht heeft die nu ook officieel gemaakt. De Brusselaars huurden de verdediger zelf van Man City, maar hebben in deze winterperiode aangedrongen om een andere oplossing voor hem te vinden. Die heeft City uiteindelijk ook gevonden: Stoke City, dat in het Championship aan de bak is, neemt hem over, evenzeer op huurbasis.

Voor Harwood-Bellis komt er zo een ietwat abrupt einde aan zijn periode bij Anderlecht. Zijn Belgische periode begon nochtans uitstekend, want van speeldag één tot en met begin november stond de negentienjarige Brit in de basis van Vincent Kompany. Na de nederlaag op Royal Antwerp FC (2-0) verdween hij echter naar de bank. De voorbije twee maanden bleef het bij sporadische invalbeurten.

In totaal zal de teller van Harwood-Bellis stranden op ruim 1300 speelminuten voor paars-wit. Daarin kon hij slechts twee keer de nul helpen houden en kwam hij niet tot scoren.