OFFICIEEL: Verrips (ex-KV Mechelen) keert terug naar de Eredivisie

OFFICIEEL: Verrips (ex-KV Mechelen) keert terug naar de Eredivisie

11-01-2022 17:01

Michael Verrips (ex-KV Mechelen) is de nieuwe doelman van Fortuna Sittard. De 25-jarige sluitpost wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Sheffield United en daarna definitief overgenomen, zo melden de Limburgers dinsdag. Hij tekent een contract tot medio 2025.

"Ik ben enorm blij om hier in Sittard te zijn", zegt Verrips op de website van zijn nieuwe werkgever. Hij was bij de Championship-club niet verzekerd van veel speeltijd. "Het was voor mij belangrijk om weer in een vertrouwde omgeving te wonen en spelen. Nu alles is afgerond kan ik me focussen op hetgeen waarvoor ik ben gekomen."

Verrips speelde in Nederland eerder voor Sparta, MVV en FC Emmen. Nu moet hij Fortuna, dat momenteel zeventiende staat, in de Eredivisie zien te houden. De ploeg van coach Sjors Ultee incasseerde dit seizoen al 46 tegengoals, meer dan elke andere club. Keeper Yannick van Osch ontsnapte niet aan kritiek en lijkt nu plaats te moeten maken onder de lat.

"We hebben met Michael een relatief jonge keeper binnen gehaald met nationale en internationale ervaring", reageert technisch manager Sjoerd Ars. "Met zijn komst realiseren we een gezonde concurrentiestrijd onder de lat. Met Yanick van Osch en Michael beschikken we nu over twee talentvolle doelmannen die de kwaliteit hebben om de eerste doelman van Fortuna Sittard te zijn."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie