Degryse verwacht geen Gouden Schoen voor Union: Te vroeg

Degryse verwacht geen Gouden Schoen voor Union: "Te vroeg"

11-01-2022 12:45
4

Union is dit seizoen heer een meester in de Jupiler Pro League, maar dat zal geen Gouden Schoen opleveren voor Deniz Undav of Dante Vanzeir. Volgens Marc Degryse moeten beide spelers nog bevestigen in de Play-Offs.

"Eén van hen heb ik voor de tweede speelronde punten gegeven", geeft Degryse wel aan bij HLN Sportcast. "Ik zou het echter te vroeg vinden om de Gouden Schoen nu al aan Vanzeir of Undav te geven. Het is afwachten of zij hetzelfde zullen brengen eens er druk komt bij kijken, in Play-Off 1 bijvoorbeeld."

Red Flame Heleen Jaques is vooral benieuwd naar de rest van hun seizoen. "Het is lang geleden dat er zo’n spitsenduo op de Belgische velden rondliep. Ik ben fan. Ze zijn goed op elkaar ingespeeld, belangrijk voor elkaar en hebben grinta. Ze blijven mooi meedraaien bovenin het klassement. Ik ben benieuwd hoe ze het na de winterstop zullen doen."

Gouden Schoen worden op basis van één stemronde is sowieso bijna uitgesloten. Gilles De Bilde kon het in 1995 wel: hij won toen na een half seizoen bij Eendracht Aalst.