UPDATE: 'Ondanks 19 besmettingen vraagt Kortrijk geen uitstel'

UPDATE: 'Ondanks 19 besmettingen vraagt Kortrijk geen uitstel'

11-01-2022 11:15 Laatste update: 23:00
7

Er zijn momenteel negentien coronabesmettingen vastgesteld bij de spelers en staf van KV Kortrijk. Dat heeft de club gemeld via sociale media. Er worden geen namen vrijgegeven, maar de match tegen KAA Gent kan zo wel in gevaar komen. 

KAA Gent vroeg zelf al om de hervatting van de competitie een week uit te stellen, maar kreeg ongelijk. KV Kortrijk geeft aan dat het aantal besmettingen inmiddels is opgelopen tot negentien. Vijf personen mogen hun isolatie in de loop van dinsdag wel verlaten, waardoor er veertien spelers en stafleden overblijven.

De regels voor wedstrijden uitstellen zijn heel strikt. Een club mag enkel zo'n aanvraag doen als er zeven spelers besmet zijn die voor de winterstop meer dan dertig procent van de speelminuten hebben gekregen. Ook als er twee A-keepers besmet zijn kan de match worden afgelast. In de loop van woensdag wordt er al opnieuw getest voor de match van vrijdag.

Update: Volgens Het Laatste Nieuws gaat KAA Gent - KV Kortrijk gewoon door. Volgens de krant zullen de Kerels ondanks de vele besmettingen geen uitstel vragen aan de Pro League. De match in de Ghelamco Arena start vrijdag om 20u45. Het is het eerste duel in de Jupiler Pro League na de winterstop.