United komt goed weg tegen dapper Villa en bekert door in FA Cup

10-01-2022 23:20

Manchester United heeft met alle geluk van de wereld de vijfde ronde van de FA Cup bereikt. Aston Villa was de betere partij op Old Trafford, maar zag twee goals afgekeurd worden door de VAR. Mede daardoor bleef het bij 1-0.

Al na acht minuten was het feest in het 'Theatre of Dreams' toen Scott McTominay de score opende voor Man United. Wie dacht dat dat een voetbalshow van de thuisploeg in zou luiden, kwam echter bedrogen uit. De formatie van manager Ralf Rangnick, die het zonder de ontbrekende Cristiano Ronaldo moest doen, ploeterde.

Villa was de betere partij en kreeg mogelijkheden op de gelijkmaker. Na rust dacht Danny Ings die op zijn naam te hebben gezet, maar na lang nadenken besloot de VAR om toch een streep door de goal te halen. Dat zorgde voor de nodige verontwaardiging in Engeland, aangezien het er niet op leek dat er een 'duidelijke fout' werd begaan door de scheidsrechter. Toen vijf minuten later nog een goal van de bezoekers werd afgekeurd, was Villa de wanhoop nabij. In de slotfase werd het niet meer gevaarlijk voor United.