OFFICIEEL: Bushiri verruilt Premier League voor Premiership, bestemming Hibernian

OFFICIEEL: Bushiri verruilt Premier League voor Premiership, bestemming Hibernian

10-01-2022 22:51
1

De Premier-League-droom van Rocky Bushiri (voorlopig?) tot een einde gekomen. Onze landgenoot stond tweeënhalf jaar onder contract bij Norwich City, maar zou daar uiteindelijk geen minuut voor het A-elftal uitkomen. Nu hoopt hij zijn carrière weer op gang te trekken bij Hibernian FC.

De Schotse traditieclub heeft de transfer bekendgemaakt via haar officiële kanalen. Het heeft in eerste instantie een overeenkomst gevonden met Norwich over een huurperiode, maar er is ook een aankoopoptie opgenomen in het contract. Het ziet er dus naar uit dat Bushiri niet meer terugkeert naar The Canaries. Hibernian staat momenteel vijfde in de Schotse Premiership.

Bushiri jaagde medio 2019 zijn droom na door een transfer naar Norwich af te ronden vanuit KV Oostende. Sindsdien moest de verdediger het echter stellen met uitleenbeurten. Zowel bij Blackpool FC, Sint-Truiden, KV Mechelen als KAS Eupen kon hij nooit volledig zijn stempel drukken. Zich in de kijker spelen van zijn moederclub zat er dan ook niet in. Verder dan twee wedstrijden voor het belofte-elftal van Norwich zou Bushiri nooit geraken.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie