Marokko wint met kleinste verschil in JPL-getinte match, Comoren missen Selemani

Marokko wint met kleinste verschil in JPL-getinte match, Comoren missen Selemani

10-01-2022 19:00 Laatste update: 22:30
2

Marokko is de Afrika Cup uitstekend begonnen. De ploeg van bondscoach Vahid Halilhodzic (foto boven) won door een late goal van Sofiane Boufal met 1-0 van Ghana. In dezelfde groep klopten Gabon de Comoren met dezelfde score.

Met Selim Amallah (Standard) bij Marokko en Joseph Paintsil (KRC Genk) bij Ghana stonden er twee Jupiler Pro League-spelers bij de tweeëntwintig namen die aan de wedstrijd begonnen. Met Achraf Hakimi en Thomas Partey deden er twee wereldtoppers mee en ook Samy Mmaee (ex-Standard en STVV) mocht opdraven.

De wedstrijd kwam echter nooit los, omdat beide ploegen probeerden om de ander het voetballen onmogelijk te maken. Behoudens wat kopballetjes en vrije trappen hoefden de keepers weinig in actie te komen en leek het duel op een 0-0 af te stevenen. De Leeuwen van de Atlas hadden de meeste reden om daarover te klagen, aangezien zij het meeste balbezit hadden en zo nu en dan nog tenminste een poging ondernamen.

Met Tarik Tissoudali (KAA Gent) als invaller, probeerde Marokko er in de slotfase toch nog met de drie punten vandoor te gaan. De mannen van Halilhodzic zetten aan en werden tien minuten voor tijd beloond. Sofiane Boufal prikte van dichtbij raak en Aboukhlal speelde een belangrijke rol door de bal met wat geluk door te tikken: 1-0. Dat was ook meteen de eindstand. 

Gabon - de Comoren 1-0
De Comoren namen voor het eerst in haar geschiedenis deel aan de Afrika Cup. Jammer genoeg moest Faïz Selemani (KV Kortrijk) dat historische moment missen: hij liet een positieve coronatest optekenen. Mede door zijn afwezigheid viel het debuut van de Comoren in het water, want Gabon gooide roet in het eten. Zonder sterspeler Pierre-Emerick Aubameyang, maar met Aaron Boupendza, werd met 1-0 gewonnen. Laatstgenoemde maakte het enige doelpunt van de wedstrijd.