Chiesa op krukken gespot bij ziekenhuis, Juventus bevestigt: seizoen voorbij

Chiesa op krukken gespot bij ziekenhuis, Juventus bevestigt: seizoen voorbij

10-01-2022 17:33
3

Het seizoen van Juventus-aanvaller Federico Chiesa zit erop. De Italiaanse international heeft een kruisbandblessure opgelopen en zal maandenlang moeten revalideren, heeft La Vecchia Signora maandag bevestigd via een bondig persbericht.

Chiesa viel zondagavond na een half uur spelen uit tegen AS Roma. De 24-jarige aanvaller werd maandag gefilmd terwijl hij op krukken het ziekenhuis verliet. Juventus heeft inmiddels bevestigd dat de aanvaller een blessure aan zijn voorste kruisband heeft opgelopen en dat een operatie – en daarna een langdurige revalidatie – onafwendbaar is.

Chiesa is officieel nog speler van Fiorentina, maar wordt al anderhalf jaar lang gehuurd door Juventus en zal na dit seizoen definitief overstappen, voor een transferbedrag van veertig miljoen euro. In zijn eerste seizoen namens De Oude Dame was hij direct goed voor veertien doelpunten en tien assists, dit seizoen loopt het moeizamer: na achttien wedstrijden in de Serie A en de Champions League stond de teller op vier goals en vier assists.