'Niet meer onaantastbare Memphis in uiterst hachelijke situatie bij Barcelona'

'Niet meer onaantastbare Memphis in uiterst hachelijke situatie bij Barcelona'

10-01-2022 21:00
11

Memphis Depay bevindt zich bij FC Barcelona in een 'uiterst hachelijke' situatie. Dat schrijft Diario Sport maandag. De Oranje-international heeft er tijdens zijn blessure een hoop concurrentie bijgekregen.

Memphis maakte afgelopen weekend tegen Granada (1-1) na een maand afwezigheid zijn rentree bij Barcelona. In de tussentijd zaten de club en de andere aanvallers niet stil: Ferran Torres kwam voor 55 miljoen euro over van Manchester City, Luuk de Jong ontpopt zich tot goalgetter, Ansu Fati gaat op korte termijn terugkeren en talenten Ferran Jutglà en Ez Abde breken door. Memphis moet zich langzamerhand zorgen maken, aldus Sport.

'Na een hoopvolle start is het licht aan het vervagen voor Memphis', klinkt het. 'Het vertrek van Ronald Koeman, zijn belangrijkste supporter, was een harde klap voor de spits.' Memphis speelde weliswaar de eerste vijf wedstrijden onder de nieuwe trainer Xavi, maar daar koopt hij volgens Sport niets voor. 'Twee goals, waaronder een penalty, in 450 minuten en nogal onzichtbare optredens tegen Espanyol, Benfica, Villarreal, Real Betis en Bayern München.'

Toch is hij Memphis met acht goals de topscorer van Barcelona. 'Hij was bij Koeman een onaantastbare basisspeler, maar de vooruitzichten voor 2022 zijn in elk geval uiterst hachelijk geworden', besluit de Catalaanse krant.