Piqué opent het vuur op Emery bij FC Barcelona: 'Get over it'

Piqué opent het vuur op Emery bij FC Barcelona: 'Get over it'

10-01-2022 13:30
2

Gerard Piqué blijft de gemoederen in Spanje bezighouden. De centrale verdediger van FC Barcelona onthulde onlangs zij salaris, liet zich zaterdag na Real Madrid-Valencia al horen en heeft ook Villarreal-trainer Unai Emery van repliek gediend.

Piqué domineerde de headlines, nadat hij zich mengde in de klacht van Valencia, dat zaterdag tegen Real Madrid een discutabele penalty tegen kreeg. 'Zeg het niet te hard, want ze gaan je straffen', liet het Barça-boegbeeld weten via Twitter. Emery was echter niet vergeten dat Piqué eerder dit seizoen wegkwam met een handsbal tijdens Villarreal-FC Barcelona. "Dat was een duidelijke handsbal en uiteindelijk verloren we. Maar hij heeft het altijd ontkend en dat doet me pijn", aldus Emery na de wedstrijd tegen Atlético Madrid van zondagavond. "En dan gaat hij via Twitter afgeven op andere teams. Dan moet je ook eerlijk zijn en de mensen niet in de maling "

De reactie van Piqué heeft niet lang op zich laten wachten: de Barça-routinier wijst fijntjes op de 6-1 Remontada van FC Barcelona tegen Paris Saint-Germain – waar Emery destijds de trainer was – in 2017. De Bask wees drie jaar na dato op de rol van scheidsrechter Deniz Aytekin en Piqué deelt een interview van Emery uit 2020. 'Hier spreekt iemand die drie jaar na de 6-1 nog steeds klaagde over de scheidsrechter. Get over it, Unai.'