'Origi voelt helemaal niets voor degradatiestrijd in Engeland'

'Origi voelt helemaal niets voor degradatiestrijd in Engeland'

10-01-2022 12:30
1

Divock Origi gaat voorlopig nergens heen. Newcastle United zou hem graag overnemen van Liverpool, maar Origi zelf heeft geen zin in die transfer. Newcastle staat dan ook in de kelder van het klassement. 

Het contract van Origi loopt komende zomer normaal gezien af, maar wordt automatisch verlengd als hij dit seizoen een bepaald aantal wedstrijden voor Liverpool speelt. Liverpool laat hem dan ook enkel vertrekken als er een niet te weigeren bod komt. Ook Lazio Roma informeerde, maar Origi blijft liever in de Premier League.

Origi, die inmiddels al een maand langs de kant staat met ene knieblessure, wil volgens Het Laatste Nieuws ook niet naar Newcastle. Die club werd afgelopen jaar overgenomen door een maatschappij uit Saudi-Arabië en kan in de winter dus heel wat geld spenderen. Met Kieran Trippier haalde het al een Engelse international weg bij Atletico Madrid. 

Newcastle staat momenteel voorlaatste in de Premier League. Afgelopen zaterdag werd het in de FA Cup nog uitgeschakeld door Cambridge United, een club uit de League One.