Alderweireld over de Rode Duivels: Soms willen wij het te graag

Alderweireld over de Rode Duivels: "Soms willen wij het te graag"

10-01-2022 11:15

In het najaar van 2022 trekken de Rode Duivels naar Qatar voor het WK. Toby Alderweireld zit daar nu al. Hij beseft dat de fans meer verwachten van de Rode Duivels na een teleurstellend 2021.

"We hebben ook mooie dingen laten zien. Dan denk ik aan de match tegen Portugal op het EK", geeft hij aan bij Gazet Van Antwerpen. "Maar ik begrijp wel dat het als een teleurstelling wordt gezien. Zeker de halve finale tegen Frankrijk in de Nations League. De eerste helft waren we fantastisch, maar de tweede helft maken we fouten."

Alderweireld kent het probleem van de Rode Duivels. "Dat gaat misschien raar klinken, maar soms willen we het te graag en zijn we misschien te bang om te verliezen. Ik ga niet zeggen dat we in een kramp schoten, maar op zulke momenten moeten we misschien nog meer van eigen kracht blijven uitgaan. Ik begrijp dat iedereen hunkert naar een prijs. Voor alle duidelijkheid: dat geldt voor ons ook. Tegen de fans kan ik alleen maar zeggen dat we er ook in Qatar álles aan zullen doen."

Alderweireld speelt sinds dit seizoen bij Al-Duhail uit Qatar. Hij stond er dit seizoen al twaalf keer in de basis en staat nu op de tweede plaats in de zogeheten Stars League.