'Lang zal door zijn gedrag punten verliezen voor de Gouden Schoen'

'Lang zal door zijn gedrag punten verliezen voor de Gouden Schoen'

10-01-2022 09:00 Laatste update: 09:07
22

Binnenkort staat het Gala van de Gouden Schoen op het programma en is het dus uitkijken wie Lior Refaelov opvolgt. Noa Lang is één van de kanshebbers om de prestigieuze prijs te winnen, maar dreigt er toch naast te grijpen.

Volgens Marc Degryse is daar ook een goede reden voor. De analist gelooft dat Lang door zijn gedrag punten zal verliezen in de stemming. "Belangrijk is hoe zo iemand zich gedraagt als prof, ten opzichte van de buitenwereld en de kritiek ook", vertelt hij bij HLN Sportcast.

"Dat laatste hoort er nu eenmaal bij in het voetbal. Als je Lang qua persoonlijkheid en karakter dan naast De Ketelaere en Vanaken legt, dan gaat hij daardoor punten verliezen... Daar ben ik van overtuigd", klinkt het.

Ook Lior Refaelov, de huidige Gouden Schoen, gaf al aan dat hij eerder De Ketelaere dan Lang de prijs ziet winnen. "Vergeleken met Lang heeft De Ketelaere niet alle vijf minuten aandacht nodig. Ik vind dan ook dat de winnaar niet alleen op het veld moet presteren, hij moet het totaalpakket hebben", klonk het toen.

Op woensdag 12 januari staat het Gala van de Gouden Schoen op het programma en weten we wie de prestigieuze prijs in de wacht sleept.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s