Clement analyseert debuut: Overwicht, kansen, maar werken aan fysieke aspect

Clement analyseert debuut: "Overwicht, kansen, maar werken aan fysieke aspect"

09-01-2022 23:09

Philippe Clement heeft bij zijn debuut als trainer van AS Monaco met 0-0 gelijkgespeeld bij FC Nantes. Die uitslag zorgt uiteraard voor gemengde gevoelens, al overwegen voornamelijk de positieve zaken die hij gezien heeft in zijn eerste 90 minuten.

In zijn eerste reactie op de clubwebsite van Monaco tracht Clement vooral te onthouden wat er goed liep. "Als coach wil je natuurlijk altijd winnen. Die mentaliteit moet je ook in de kleedkamer hebben. Vandaag zag ik een ploeg die de hele wedstrijd lang voor de overwinning wilde gaan", looft Clement in de eerste plaats de ingesteldheid van zijn spelers.

Winnen lukte dan wel niet, met het veldspel was onze landgenoot best tevreden. "We begonnen goed, met veel overwicht en een goed baltempo. We creëerden ook kansen", somt Clement de positieve punten op. Jammer genoeg gingen die mogelijkheden niet binnen. In de tweede helft zag Clement dan weer dat het tempo er wat uitging, mede door twee verdedigers die uitvielen met blessures.

Al bij al spreekt de gewezen trainer van Club Brugge van een bevredigende start, al is hij niet blind voor de werkpunten die zijn ploeg moet ondergaan. Zo moet het elftal fysiek sterker worden, wat niet onlogisch is na een winterbreak, merkt hij op. Bovendien moet ook in de zone van de waarheid meer gebracht worden, besluit Clement.