Juventus voltooit comeback in regelrechte spektakelmatch tegen AS Roma

09-01-2022 20:45 Laatste update: 20:51
1

Juventus heeft in een spektakelstuk afgerekend met AS Roma. De Oude Dame stond met 3-1 achter, maar zette succesvol een comeback in. Juventus moest die wedstrijd ook nog met tien eindigen: Matthijs de Ligt moest na 81 minuten met rood van het veld.

Dat het treffen tussen Roma en Juventus vermakelijk zou worden, werd na twintig minuten spelen al duidelijk: beide ploegen waren toen al tot scoren gekomen, via Tammy Abraham en Paulo Dybala. Zowel Roma als Juve kreeg in het vervolg van de eerste helft kansen, maar die werden niet benut: bij rust stond de 1-1 stand op het scorebord.

Na de pauze barstte het spektakel weer los. Henrikh Mkhitaryan besloot van afstand te schieten en zag dat Mattia De Sciglio zijn poging van richting veranderde: 2-1. Enkele minuten later werd het zelfs 3-1 voor Roma, na een geweldige vrije trap van Lorenzo Pellegrini. In de laatste twintig minuten van de wedstrijd gaf de thuisploeg zijn voorsprong echter volledig uit handen: Manuel Locatelli schoot in één keer een corner tegen de touwen, terwijl Dejan Kulusevski en De Sciglio ook scoorden: 3-4.

Daarmee leek Juventus zich toch te verzekeren van drie punten in Rome. De Ligt bezorgde trainer Massimiliano Allegri alleen een flink schrikmoment, door tien minuten voor tijd hands te maken in het strafschopgebied: na ingrijpen van de VAR kreeg Roma een penalty en moest De Ligt met zijn tweede gele kaart gaan douchen. De Oranje-international kwam echter met de schrik vrij: Pellegrini miste vanaf elf meter.

Daarna wist Juventus de overwinning met de nodige moeite over de streep te trekken. De ploeg uit Turijn staat daardoor op de vijfde plek in de Serie A. Roma blijft steken op de zevende positie.