Sevilla begint 2022 wel met overwinning in partij met drie afgekeurde doelpunten

09-01-2022 18:13

Sevilla heeft zich niet aan de steen gestoten waar Real Madrid zich onlangs wel aan gestoten heeft. Waar De Koninklijke het voetbaljaar 2022 begon met een nederlaag tegen Getafe, hebben de Andalusiërs geen fout gemaakt tegen de laagvlieger: Sevilla blijft hierdoor in het spoor van Primera División-koploper Real Madrid.

Voor rust scoorde Sevilla twee keer en deed Getafe dat één keer. Slechts één van die drie doelpunten bleef staan: Rafa Mir nam de bal na het eerste kwart op de bak en verraste doelman David Soria in de korte hoek. In de tweede helft bleef het lang spannend, mede omdat er nóg een treffer van de thuisploeg af werd gekeurd, maar die 1-0 van Mir bleek uiteindelijk drie punten waard.

Sevilla zag Real Madrid zaterdagavond ruim winnen van Valencia, maar is weer op vijf punten gekomen, met nog een wedstrijd tegoed op De Koninklijke. Op onderling resultaat is de ploeg van Julen Lopetegui wel in het nadeel: op 17 april krijgt men in het eigen Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, waar het dit seizoen nog niet verloor, de kans om daar iets aan te doen.