B-elftal van Liverpool vecht voor overwinning, Spurs ontsnapt aan blamage

09-01-2022 16:55 Laatste update: 16:56

Premier League-giganten Liverpool en Tottenham Hotspur hebben het zondag niet cadeau gekregen in de FA Cup. The Reds moesten tegen League One-club Shrewsbury een achterstand goedmaken, terwijl Tottenham zelfs aan een verlenging ontsnapte tegen Morecambe, eveneens actief in de derde Engelse divisie.

Liverpool-Shrewsbury Town 4-1
Jürgen Klopp stelde naast Virgil van Dijk, Andy Robertson en Fabinho vooral de B-keus op en stelde ook geen Divock Origi op. Zij konden niet voorkomen dat de gasten verrassend op voorsprong kwamen via Daniel Udoh. Kaide Gordon schoof echter al snel de gelijkmaker binnen en Fabinho mocht nog voor rust aanleggen vanaf de penaltystip: 2-1. De marge bleef lange tijd krap, totdat invaller Roberto Firmino in de slotfase met een listige hakbal voor de bevrijdende 3-1 zorgde. In de extra tijd werd het ook 4-1, via nogmaals Fabinho.

Tottenham Hotspur-Morecambe 3-1
In Noord-Londen was het nog spannender. Morecambe koesterde een uur lang een voorsprong dankzij een treffer van Anthony O'Connor en stond bij het ingaan van het slotkwartier nog steeds met 0-1 voor. Tottenham wist een blamage echter af te wenden. Een vrije trap van Harry Winks viel bij de tweede paal binnen, Lucas Moura tekende na een lange sprint de 2-1 aan en ook Harry Kane deed een duit in het zakje.

Charlton Athletic-Norwich City 0-1
Wolverhampton Wanderers-Sheffield United 3-0
West Ham United-Leeds United 2-0