'Lyon kan Europees kampioen voortijdig kwijtraken door linksbackprobleem Chelsea'

'Lyon kan Europees kampioen voortijdig kwijtraken door linksbackprobleem Chelsea'

09-01-2022 19:35

Chelsea is al langere tijd op zoek naar een nieuwe linksback en lijkt de oplossing dichtbij huis te zoeken. Emerson Palmieri speelt momenteel op huurbasis voor het Olympique Lyon, maar volgens transferspecialist Fabrizio Romano proberen The Blues hem vervroegd terug te halen.

Chelsea zat al niet ruim in de backs, maar nu Ben Chilwell een zware blessure heeft opgelopen, is Marcos Alonso vooralsnog de enige pure linksback in de selectie, met de rechtsbenige César Azpilicueta als back-up. Onder meer Sergiño Dest (FC Barcelona) en Lucas Digne (Everton) werden genoemd als mogelijke vervangers, maar volgens Romano is ook het terughalen van Palmieri een optie. Lyon heeft het eerste aanbod vanuit Londen van tafel geveegd, maar Chelsea geeft niet op en is ook bereid om L'OL te compenseren voor de onverwachte transfer, klinkt het.

Emerson meldde zich in januari 2018 bij Chelsea, dat hem toen overnam van AS Roma. De tot Italiaan genaturaliseerde Braziliaan – basisspeler tijdens de vorige EK-finale – werd echter geen vaste waarde op Stamford Bridge en staat vooralsnog op 71 optredens in ruim drie jaar Chelsea. Zijn contract loopt nog tot medio 2024 door.