Vanhaezebrouck weigerde spits bij KAA Gent: Weggegooid geld

Vanhaezebrouck weigerde spits bij KAA Gent: "Weggegooid geld"

09-01-2022 13:45
13

Het scheelde niet veel of Thomas Henry had dit seizoen bij KAA Gent gespeeld. Henry stond nadrukkelijk in de belangstelling, maar coach Hein Vanhaezebrouck hield de transfer tegen. Hij heeft daar naar eigen zeggen geen spijt van. 

"Ik denk niet dat iedereen overtuigd was van Henry, maar de mensen die in de dagelijkse scouting zaten wel. Toen heb ik gezegd: 'Dat is niet het type spits dat wij nodig hebben'. Bovendien moest hij vijf tot zes miljoen kosten. Dan vind ik dat weggegooid geld", aldus Vanhaezebrouck bij Het Laatste Nieuws.

KAA Gent haalde uiteindelijk nog Bayo, Mboyo én Lemajic, maar geen van die namen kon overtuigen. "Ik blijf erbij dat Lemajic voor ons nog altijd een meerwaarde kan betekenen in de laatste twintig minuten, hij is nog altijd de beste kopper van héél mijn team. Alles had eigenlijk te maken met het feit dat we vreesden dat Depoitre niet fit zou zijn. Omdat Depoitre fit is en blijft, hebben we nu inderdaad teveel spitsen om een gezond evenwicht te hebben in onze kern."

Ook Henry is overigens niet bepaald productief dit seizoen. Op zeventien wedstrijden met Venezia zit hij nu aan drie doelpunten. Venezia staat momenteel zestiende in de Serie A.