Chelsea bereikt probleemloos volgende ronde FA Cup, Lukaku kan weer scoren

08-01-2022 20:50

Chelsea heeft zaterdag probleemloos de volgende ronde van de FA Cup bereikt. Vijfdeklasser Chesterfield kreeg met 5-1 een flink pak slaag, maar kan toch met opgeheven hoofd naar huis.

Bij Chelsea was er een basisplaats voor Romelu Lukaku, die na de hele hetze zich weer in de gratie mag proberen spelen. Al vroeg in de wedstrijd werd duidelijk dat het een makkelijke avond zou worden voor Chelsea.

Na twintig minuten spelen stond Chelsea al op een 3-0 voorsprong. Timo Werner scoorde na zes minuten, Callum Hudson-Odoi deed dat na achttien minuten en weer twee minuten later zette ook de teruggekeerde Romelu Lukaku zichzelf op het scorebord. Voor Chesterfield leek het een bijzonder pijnlijke avond te worden. Het was voor de vijfdeklasser een kwestie van uitzitten, helemaal nadat Andreas Christensen voor rust ook nog 4-0 maakte.

De schade bleef in de tweede helft beperkt voor Chesterfield. Hakim Ziyech scoorde na 55 minuten vanaf de stip en daarna scoorde Chelsea niet meer. Chesterfield deed dat tien minuten voor tijd wel een keer en dat werd door de 5000 meegereisde supporters uitgebreid gevierd. Amsterdammers Akwasi Asante nam het doelpunt voor zijn rekening.