Gaat Gouden Schoen naar Club Brugge? Refaelov stelt opvolger voor

Gaat Gouden Schoen naar Club Brugge? Refaelov stelt opvolger voor

08-01-2022 22:00
2

Wie wordt de opvolger van Lior Refaelov? De uitreiking van de Gouden Schoen staat binnenkort op het programma en het is dus de vraag wie de prestigieuze prijs in de wacht zal slepen. De huidige Gouden Schoen, Refaelov, doet zijn eigen voorspelling.

Ook dit seizoen is Refaelov weer in goede doen en blinkt hij uit bij RSC Anderlecht. Volgens de ervaren middenvelder gaat de Gouden Schoen echter naar iemand van één van zijn ex-ploegen. "Ik denk dat het iemand van Club Brugge zal worden", klinkt het bij Het Laatste Nieuws.

Bij Club Brugge ziet hij ook verschillende kanshebbers op de prijs. "Vanaken deed het alvast fantastisch. Lang was dan weer de beste speler in de eerste helft van 2021. In de tweede helft was dat De Ketelaere. Maar als ik over het hele jaar moet kiezen, ga ik toch voor De Ketelaere", spreekt hij duidelijke taal.

Refaelov blijkt ook een grote fan te zijn van De Ketelaere. Volgens hem zal de Rode Duivel de prijs dan ook winnen. "Ik zie hem graag spelen. En vergeleken met Lang heeft hij niet alle vijf minuten aandacht nodig. Ik vind dan ook dat de winnaar niet alleen op het veld moet presteren, hij moet het totaalpakket hebben", besluit Refaelov.

De Ketelaere is alvast bezig aan een goed seizoen bij Club Brugge. In dertig partijen voor Blauw-Zwart was hij goed voor twaalf doelpunten en acht assists. Op 12 januari weten we of dat ook goed genoeg is om de Gouden Schoen te winnen.