FC Barcelona loopt een minuut voor tijd tegen de lamp tegen Granada

08-01-2022 20:40
1

FC Barcelona is in extremis tegen duur puntenverlies aangelopen in La Liga. Luuk de Jong leek op weg om de matchwinner te worden, maar in de laatste minuut van de reguliere speeltijd ging het toch weer mis: 1-1.

Xavi had Memphis Depay terug, maar koos in de spitspositie wederom voor De Jong, die in tegenstelling tot Memphis wedstrijdritme heeft. Dani Alves maakte na vijfenhalf jaar zijn rentree voor Barcelona.

De Jong wist al na tien minuten scoren, ware het niet dat de arbitrage een streep zette door het doelpunt. De Jong kopte knap raak, maar Gavi stond kort daarvoor buitenspel en dus ging de goal niet door. Kort daarna kreeg De Jong geen strafschop na een valpartij, maar aan de andere kant kreeg Luis Milla van Granada die ook niet. Beide ploegen stuitte bij grote regelmaat op de verdediging.

Spanning
De tijd begon in de tweede helft te dringen voor Barcelona. Kansen waren in de eerste helft al schaars en dat was in de tweede helft niet anders. Xavi's ploeg werd na een klein uur gered door De Jong, die een voorzet van Alves na 57 minuten binnenkopte. Het was voor Granada het startsein om extra gas te geven.

Xavi haalde De Jong kort na zijn goal naar de kant en bracht Memphis binnen de lijnen, ook Granada wisselde. Het werd Barcelona in de slotfase wel erg heet onder de voeten. Gavi kreeg in de eerste helft geel en moest tien minuten voor tijd vertrekken nadat hij zijn tweede kreeg. Daarvoor was Barcelona al een paar keer goed weggekomen. Dat kwam het wederom toen de scheidsrechter Gerard Pique spaarde door hem niet zijn tweede gele kaart te geven.

In de laatste minuut van de reguliere speeltijd ging het toch weer mis voor Barcelona. De bal belandde uit een corner pardoes voor de voeten van Antonio Puertas, die doelman Marc-André Ter Stegen passeerde met een vlammend schot in de kruising.