Cambridge United stunt tegen Newcastle, Tielemans belangrijk in FA Cup

Cambridge United stunt tegen Newcastle, Tielemans belangrijk in FA Cup

08-01-2022 18:00

Newcastle United is zaterdagmiddag het slachtoffer geworden van een ouderwets FA Cup-sprookje. The Magpies zijn in eigen huis door League One-club Cambridge United uit de beker geknikkerd.

Newcastle United-Cambridge United 0-1
De ploeg van Eddie Howe kon, in de persoon van Kieran Trippier, zijn eerste topaankoop begroeten, maar de steenrijke club bleef ook met de van Atlético Madrid overgekomen rechtsback kwakkelen. De gasten uit de universiteitsstad kwamen na een klein uur spelen zelfs op voorsprong. Newcastle United kreeg de bal niet weg uit het eigen strafschopgebied en Joe Ironside brak de wedstrijd uiteindelijk open: 0-1.

Leicester City-Watford 4-1
De enige Premier League-clash van de zaterdag ging tussen titelhouder Leicester City en Watford. The Foxes zijn zonder al te veel problemen doorgedrongen tot de volgende ronde. Na een benutte penalty van Youri Tielemans en een treffer van James Maddison deed João Pedro nog iets terug met een fraaie stiftbal, maar in de tweede helft nam de ploeg van Brendan Rodgers verder afstand. Voordat het licht tijdelijk uitviel, scoorde Harvey Barnes, kort voor tijd zorgde Marc Albrighton in de rebound voor de kers op de taart: 3-1 en 4-1.