The Athletic: Danjuma kan contractueel gezien voor 75 miljoen opgepikt worden

The Athletic: Danjuma kan contractueel gezien voor 75 miljoen opgepikt worden

08-01-2022 17:45

Arnaut Danjuma is sinds deze zomer de duurste aankoop van Villarreal en zou ook zomaar eens voor de duurste uitgaande transfer kunnen zorgen. De man van 23,5 miljoen euro heeft een clausule van 75 miljoen euro in zijn contract staan, onthult The Athletic.

Sinds hij overkwam van Bournemouth, heeft Danjuma voor negen goals en drie assists in achttien officiële wedstrijden gezorgd: daarmee heeft de voormalige speler van Club Brugge zich weer in de kijker van het Nederlandse elftal én enkele topclubs gespeeld. Zo wordt hij genoemd bij Liverpool, dat het voorlopig moet stellen zonder de Egyptische en Senegalese Afrika Cup-gangers Mohamed Salah en Sadio Mané.

In zijn Villarreal-contract is dus een clausule van 75 miljoen euro opgenomen en deze afkoopsom kan op ieder moment betaald worden, bericht The Athletic. Dit maakt een winterse transfer van Danjuma onwaarschijnlijk, maar mogelijk komt er op de lange termijn alsnog beweging. Liverpool kijkt sowieso naar aanvallende versterkingen in de toekomst. Salah en Mané naderen de dertig, Roberto Firmino is al dertig en ligt nog anderhalf jaar vast.

Cédric Bakambu vertrok ooit voor veertig miljoen euro naar het Chinese Beijing Guoan en is tot op heden de duurst verkochte Villarreal-speler ooit. Het lijkt er echter op dat Danjuma ooit zijn record over gaat nemen.