Hoffenheim mag dromen van Champions League, puntenverlies voor Leverkusen

08-01-2022 17:30
2

Bayer Leverkusen sloot 2021 af op een Champions league-plek, maar heeft in zijn eerste opdracht van 2022 terrein prijs moeten geven. Die Werkself verloren zaterdag in eigen huis punten tegen Union Berlin – één van de vele concurrenten in de Bundesliga-subtop – en zagen Hoffenheim profiteren.

Bayer Leverkusen-Union Berlin 2-2
De nummer vier van Duitsland kwam nog wel op voorsprong: Patrik Schick zette de aanval op en schoot uiteindelijk in de rebound de knappe 1-0 binnen. De bezoekers uit Berlijn sloegen vlak voor en vlak na rust echter hard terug, met twee frommelgoals van Grischa Prömel. Die stand bleef vervolgens ruim een half uur op de borden staan. Jonathan Tah zorgde met een fraaie kopbal nog voor de 2-2.

Hoffenheim-FC Augsburg 3-1
Hoffenheim is nu de top-vier van de Bundesliga binnengedrongen, na een overwinning tegen FC Augsburg. De bezoekers kwamen vroeg in de wedstrijd op voorsprong via Michael Gregoritsch, maar Ihlas Behbou reageerde in de slotfase van de eerste helft met twee treffers. David Raum zorgde diep in de blessuretijd zelfs nog voor 3-1, waardoor Hoffenheim voorzichtig van de Champions League mag dromen.