OFFICIEEL: Mertens zwaait Insigne uit, afscheid na 16 jaar bij Napoli

OFFICIEEL: Mertens zwaait Insigne uit, afscheid na 16 jaar bij Napoli

08-01-2022 15:40

Lorenzo Insigne gaat na zestien seizoenen vertrekken bij SSC Napoli. Hij vertrekt transfervrij naar Toronto FC, dat zijn komst zaterdag heeft bevestigd. Bij Toronto tekent Insigne een miljoenencontract.

Napoli wilde graag door met Insigne, maar alleen als hij een deel van zijn salaris in zou leveren. Toronto bood hem vervolgens een gigantisch contract aan en heeft zich inmiddels verzekerd van zijn komst. Insigne tekent voor vier seizoenen.

"Dit is een historische dag voor onze club", zegt Bill Manning, president van Toronto. "Lorenzo is een speler van wereldklasse die in de bloei van zijn carrière is. Hij werd Europees kampioen met Italië en heeft bij Napoli op de grootste podia gestaan."

"We kijken er allemaal naar uit om Lorenzo deze zomer bij ons te hebben", zegt trainer en technisch directeur Bob Bradley. "Zijn vermogen om kansen te creëren voor zichzelf en zijn teamgenoten is bijzonder. Ik heb hem vele jaren gevolgd en ik weet ook dat hij ook een speler is die voor het team werkt. Lorenzo is het soort speler waar je graag naar kijkt, want er is altijd een kans dat hij iets onvergetelijks gaat doen."

Insigne speelde bij Napoli ruim vierhonderd wedstrijden en maakte meer dan honderd doelpunten. Bij Toronto krijgt hij een jaarsalaris van naar verluidt 9,5 miljoen euro. Dat betekent wel geen samenwerking meer met Dries Mertens.