Breaking news

Steun van Anderlecht aan Club Brugge: Delcroix stuurt brief naar speelster

Nieuwe aanwinst Union onder de loep door huisanalist: ‘Een geweldig talent’

Nieuwe aanwinst Union onder de loep door huisanalist: ‘Een geweldig talent’

Gepubliceerd: donderdag 13 januari 2022 om 16:30do 13-01-2022 om 16:30

Laatste update: vrijdag 14 januari 2022 om 10:00vr 14-01-2022 om 10:00

Union SG heeft een nieuwe transfer gedaan, hetzij op uitleenbasis, maar toch een geweldig talent. Huisanalist Andy Mulders heeft zelf de kans gehad om hem enkele keren aan het werk te zien (toen nog als 16-jarig talent voor het Poolse nationale team) en hem kort te mogen beoordelen. Hij was zodanig onder de indruk van deze speler dat hij zijn kijk op deze speler wou brengen.

Geboortedatum: 16/10/2003
Nationaliteit: Polen
Positie: Verdedigende middenvelder, centrale middenvelder, aanvallende middenvelder
Voorkeursvoet: Rechts

Sommige spelers zijn gewoon geboren om te voetballen en dit is het geval met Kacper Kozlowski. De 18-jarige was geselecteerd voor het nationale team van Polen tijdens het EK 2021 en daarmee werd hij de jongste Poolse speler die geselecteerd werd en speelminuten kreeg. Wat echter nog indrukwekkender is, is dat een van deze optredens tegen Spanje was en Kozlowski zich helemaal thuis voelde tussen het talent op het Spaanse middenveld.

Kozlowski is een product van het jeugdsysteem bij zijn vorige club Pogon Szczecin en hij maakte zijn debuut in het eerste elftal op slechts 15-jarige leeftijd. Dit seizoen hebben we hem echter stevig zien vestigen als een vaste speler in het eerste elftal met 19 wedstrijden, 3 doelpunten en 4 assists.

Ik zie in hem een ‘allround middenvelder’, een speler die je zowel op de “positie 6”, “positie 8” als “positie 10” kan plaatsnemen. En dit ook zorgvuldig kan invullen. Hoewel ik persoonlijk zijn positie vooral zie als een “nummer 8”, een centrale middenvelder, vooral op een 3-mans middenveld. Hij voelt zich zeer comfortabel in zijn defensieve rol, alsook in zijn aanvallende rol. Om dit te bekrachtigen wil ik volgende kenmerken benadrukken: hij is een onvermoeibare loper (groot uithoudingsvermogen), strijdlustig en zeer comfortabel in balbezit.

Kozlowski is buitengewoon creatief in balbezit met het vermogen om de bal onder druk te ontvangen voordat hij bewegingen maakt om aan de pressing te ontsnappen en vervolgens progressief/aanvallend te spelen. Hij is een speler die zeer vaak de verticale optie in zijn spel legt en dus in staat is om een eindpassing te geven. Hij is agressief in balbezit en vertoont duidelijke neigingen om altijd naar de aanval te kijken wanneer hij in balbezit is. Voor een zo jonge speler is Kozlowski extreem kalm en verliest hij zelden de controle in balbezit. Hij weet ook het tempo te dicteren met zijn goed inzicht, zijn techniek en zijn kwaliteit & nauwkeurigheid van passing. Daarnaast vind ik hem ook wel redelijk sterk in de luchtduels.

De sleutel is echter wanneer hij voor het eerst de bal ontvangt (onder druk) dat hij het inzicht heeft om de fase te herkennen alvorens hij de bal ontvangt. Hij denkt al fases verder dan de huidige fase en hierdoor wint hij veel tijd voor zichzelf en zijn medespelers. Dit is ook de reden waardoor hij gemakkelijk met dieptepasses kan werken en een assist te geven.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws