Defour als assistent in Mechelen: Ik heb de juiste beslissing genomen

Defour als assistent in Mechelen: "Ik heb de juiste beslissing genomen"

08-01-2022 13:15

Een redelijke verschuiving in het leven van Steven Defour. De voetbalschoenen hangen aan de haak en hij voert momenteel zijn eerste winterstage als assistent-coach. Het is nog pril, maar toch geeft Defour aan dat hij het spelletje al mist.

Steven Defour werkt met zichtbaar plezier zijn eerste winterstage als assistent-coach af met KV Mechelen. Zichtbaar plezier en onzichtbaar gemis, zo blijkt. Het kriebelt bij de Defour, wanneer hij langs de kant training staat te geven. Of hij ook spijt heeft van zijn beslissing dat is een ander verhaal.

Zonder pijn
"Spijt niet. Omdat ik niet meer de prestaties kon leveren die ik van mezelf verwachtte", getuigt Defour in Het Laatste Nieuws. "Ik mis het voetballen zelf wel, maar niet de pijn die daarmee gepaard ging. En ik wist dat ik niet meer zonder pijn kon spelen. Daarom: ik weet dat ik de juiste beslissing genomen heb."

Veteranen Londerzeel
Eerder werd al aangehaald hoe de kriebels om mee te spelen er toch zijn, wanneer hij de jongens ziet voetballen. De liefde voor het spelletje lijkt niet meteen te verwateren bij Defour. "Daarstraks vielen een paar jongens geblesseerd uit op training, toen heb ik wel even meegedaan. Dat is dan wel leuk, maar op professioneel niveau voetballen, gaat gewoon niet meer."

Het lukt misschien niet meer op het hoogste niveau maar er helemaal de brui aan geven lukt hem niet. "Ik speel nog altijd met onder meer Tom Caluwé bij de veteranen van Londerzeel, maar dan heb ik de twee dagen daarna nog altijd problemen. Ik doé het nog wel graag, maar ik weet dat er altijd gevolgen zijn."