Ook Benfica met handen in het haar: zeven positieve gevallen, onder wie Vertonghen

Ook Benfica met handen in het haar: zeven positieve gevallen, onder wie Vertonghen

08-01-2022 09:48

Jan Vertonghen is de volgende in het stilaan eindeloze lijstje Rode Duivels dat het coronavirus heeft opgeschaard. Zijn club, SL Benfica, heeft zaterdag in een bericht op haar website laten weten dat onze landgenoot positief getest heeft. Lang niet als enige overigens.

In totaal maakt Benfica melding van liefst zeven positieve tests, met naast Vertonghen ook onder meer Belgische beloftedoelman Mile Svilar en Roman Yaremchuk (ex-KAA Gent). Zij zitten voorlopig in quarantaine en zetten het nieuwe jaar zo in mineur in. Zondagavond opent Benfica 2022 met een competitiewedstrijd tegen Paços Ferreira.

Zonder dat zevental zal de Portugese topclub moeten puzzelen. Op die manier krijgt de crisis er een nieuwe dimensie. Voor de jaarwisseling ging het immers al bijzonder slecht bij Benfica: tot twee maal toe werd verloren van rivaal FC Porto (in de competitie en de beker), waarna trainer en clubicoon Jorge Jesus opstapte, mede door een ruzie binnen de spelersgroep. In het klassement van de Primeira Liga staat Benfica nu al zeven punten achter op koplopers Porto en Sporting.