De Bruyne en Lavia kennen geen problemen met Swindon en gaan door in FA Cup

De Bruyne en Lavia kennen geen problemen met Swindon en gaan door in FA Cup

07-01-2022 22:51

Manchester City heeft vrijdagavond simpel afgerekend met Swindon Town in de derde ronde van de FA Cup: 1-4. Manager Pep Guardiola nam het zekere voor het onzekere en stelde veel van zijn sterspelers op. Jongeling Cole Palmer kreeg een kans zich te bewijzen en die greep hij met beide handen aan.

Al snel werd duidelijk dat City, met Kevin De Bruyne in de basis, niet van plan was om Swindon het gevoel te geven dat er wat te halen viel. The Citizens combineerden er simpel op los en binnen het kwartier stond de 0-1 op het scorebord. Bernardo Silva tikte binnen na een heerlijke assist van Palmer. Binnen een halfuur stond het 0-2 via Gabriel Jesus, die na geklungel in de defensie van Swindon simpel scoorde.

Na de rust hield City het balbezit en dat leverde na ongeveer zestig minuten de 0-3 op. Ilkay Gündogan maakte er met een bekeken vrije trap 0-3 van. Het hoogtepunt van de avond moest echter nog komen. Swindon wist via Harry McKirdy een eretreffer te maken en dat zorgde ervoor dat het aanwezige publiek ontplofte van vreugde. De schoonheid van de FA Cup.

Het slotakkoord was echter voor Palmer, die zijn goede spel beloonde met een doelpunt. Hij schoot op prachtige wijze de 1-4 in de kruising. Romeo Lavia viel nog in, maar hier bleef het bij, waardoor City in de koker gaat voor de volgende ronde van de FA Cup.