Bayern met 16(!) afwezigen verliest voor tweede keer van Gladbach dit seizoen

07-01-2022 22:25

Bayern München heeft voor de tweede keer dit seizoen in een officiële wedstrijd verloren van Borussia Mönchengladbach. Der Rekordmeister moest de nodige spelers missen vanwege een positieve coronatest en dat resulteerde in een 1-2 nederlaag. Al was dat absoluut niet nodig geweest.

Ondanks de vele afwezigen kon Bayern-trainer Julian Nagelsmann nog steeds een sterk elftal op de been brengen. Zo stonden Robert Lewandowski, Thomas Müller, Joshua Kimmich, Serge Gnabry en Niklas Süle gewoon binnen de lijnen. Bayern nam het initiatief dan ook in handen vanaf het eerste fluitsignaal en kwam een aantal keer dreigend voor het doel van Gladbach, maar Yann Sommer hield stand.

Tot minuut achttien, toen Lewandowski snel wegdraaide bij zijn directe tegenstander en de bal vervolgens bijna door het net heen schoot voor de 1-0.

Op dat moment was Gladbach nog geen enkel moment gevaarlijk geworden op de helft van Bayern. Het eerste gevaar van de uitploeg leverde na 27 minuten spelen echter wel meteen een doelpunt op: Florian Neuhaus kreeg de bal wat gelukkig voor zijn voeten en verschalkte Sven Ulreich.

Bayern leek na deze treffer even de kluts kwijt en kreeg meteen nog een doelpunt om de oren. Stefan Lainer kopte knap raak uit een corner. Ulreich kreeg er nog wel een hand tegen, maar wist de bal niet langs de paal te duwen.

Der Rekordmeister ging in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker en het mag een klein wonder genoemd worden dat die er niet kwam. Sommer wist een aantal keer prima te redden en kreeg daarnaast tot twee keer toe hulp van het aluminium. Vlak voor tijd mocht Paul Wanner nog invallen bij Bayern. Hij werd hiermee de jongste debutant voor de club ooit met 16 jaar en 15 dagen.

Het is de tweede keer dat Bayern dit seizoen verliest van Gladbach, na de 5-0 nederlaag van eerder dit seizoen in de DFB Pokal. Dan rekenen we de wedstrijd in de voorbereiding van dit seizoen niet eens mee. Toen won Gladbach met 2-0. Door de nederlaag van Bayern kan nummer twee Borussia Dortmund het gat verkleinen tot zes punten.