Verweij: 'Stond al twee keer in startblokken om naar Ajax te gaan, nu wacht hij'

Verweij: 'Stond al twee keer in startblokken om naar Ajax te gaan, nu wacht hij'

Ajax is nog steeds geïnteresseerd in Steven Bergwijn, maar zal eerst een buitenspeler moeten verkopen voordat er actie wordt ondernomen. Mogelijk vertrekt David Neres in januari nog naar Shakhtar Donetsk, dat geïnteresseerd zou zijn in de Braziliaan.

Dat meldt Ajax-watcher Mike Verweij van De Telegraaf in de Kick-off Podcast. Bergwijn staat volgens Verweij nog steeds op het lijstje van Ajax. "Vanuit het kamp-Bergwijn zal er geen actie ondernomen worden. Hij stond al twee keer eerder in de startblokken om naar Ajax te gaan. Toen hij nog speler was van PSV en afgelopen zomer, toen Ajax een akkoord leek te bereiken met Tottenham. Nu wachten ze totdat beide clubs een akkoord hebben. Dan is Bergwijn zeker bereid om naar Ajax te komen, dat ziet hij wel zitten."

In Engeland gaan er echter geluiden op dat Tottenham-manager Antonio Conte de Nederlander liever niet ziet vertrekken in de winterse transferperiode. "Dat is de officiële boodschap van Tottenham", vervolgt Verweij. "Er wordt altijd geroepen dat een verkoop onbespreekbaar is, totdat er een goed bedrag geboden wordt. In de omgeving van de Italiaanse technisch directeur (Fabio Paratici, red.) zijn geluiden te horen dat als er een goed bedrag wordt geboden voor Bergwijn, er over een transfer te praten valt."

Maar voor Bergwijn überhaupt richting Amsterdam zou kunnen vertrekken, moet Ajax eerst een speler verkopen. "Ajax is afhankelijk van de verkoop van Neres. Shakhtar ligt op pole position. Dan zou er dertien tot vijftien miljoen euro binnenkomen. Daarna pas kan Ajax schakelen en zal Overmars actie ondernemen", zo sluit Verweij af.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie