Voetbal Vlaanderen overweegt juridische stappen: “We bekijken wat mogelijk is”

Voetbal Vlaanderen overweegt juridische stappen: “We bekijken wat mogelijk is”

07-01-2022 18:15 Laatste update: 18:24
4

Voetbal Vlaanderen overweegt juridische stappen nadat het Overlegcomité de huidige coronamaatregelen niet versoepelde, dat laat Het Nieuwsblad weten.

Door de huidige maatregelen is de eerste speeldag na Nieuwjaar geannuleerd. Ook zijn er sowieso geen fans toegelaten en dat is voor de amateurclubs financieel niet haalbaar. Ook de opeenvolgende speeldagen op 22 en 23 januari gaan voorlopig niet door. “Indien er geen versoepelingen komen inzake het bijwonen van wedstrijden door toeschouwers op het Overlegcomité medio januari, dan zal dit uitstel van alle officiële wedstrijden van deze categorieën automatisch verlengd worden t.e.m. 28-01-2022”, zegt Voetbal Vlaanderen.

Na het nieuwe Overlegcomité denkt Voetbal Vlaanderen na over juridische stappen. “We hebben vanmorgen een Raad van Bestuur gehad”, zegt voorzitter Marc Van Craen. “We gaan een juridische aftoetsing laten doen. Maandag gaat de Crisiscel verder overleggen met de KBVB en het ACFF (de Waalse vertegenwoordiging van voetbalclubs, red.) om te bekijken wat we precies gaan ondernemen. Er staat dus nog niets vast, maar we bekijken wel wat er juridisch mogelijk is. Maandag volgt er meer nieuws.”

De regels zijn best absurd. Zo mogen er wel supporters in de kantine zijn. Olsa Brakel gaat al gebruik maken van de vreemde maatregelen en nodigde haar supporters in de kantine uit om de oefenwedstrijd tegen Club NXT te bekijken, dat mag dus wel. “De regels van de horeca zijn wel van toepassing”, zei Olsa Brakel op sociale media. “Verplichte Covid Safe Ticket-scan, maximum met zes aan een tafel zitten en bij verplaatsing in de kantine is een mondmasker verplicht.”