Schreuder: Ik was verrast door het telefoontje van Club Brugge

Schreuder: "Ik was verrast door het telefoontje van Club Brugge"

07-01-2022 13:30 Laatste update: 13:59
3

Alfred Schreuder heeft voor het eerst met de pers gesproken als coach van Club Brugge. Hij sprak onder meer met SporzaSchreuder is vooral bekend als assistent, maar ziet daar geen graten in. 

Schreuder begint met goede moed aan zijn nieuwe avontuur. "Het is snel gegaan", zo geeft de Nederlander aan. "Ik was aanvankelijk zeker verrast door het telefoontje van Club Brugge. Bij een kennismakingsgesprek konden we onze ideeën uitwisselen en dat ging meteen heel goed. Na één gesprek was Club overtuigd van mij als trainer."

Schreuder heeft vooral ervaring als T2. Kan hij Club Brugge leiden? "Ik begrijp dat mensen zo zouden kunnen denken, maar ik ben ook drie jaar hoofdtrainer geweest. Ik weet ook van mezelf dat ik hoofdtrainer kan zijn, vandaar ook deze uitdaging. We staan zeven punten achter en we slikken te veel tegengoals. Club heeft al veel wedstrijden gewonnen, maar ik wil bepaalde zaken veranderen om het team beter te laten functioneren en makkelijker te laten winnen", besluit hij.

Zaterdag speelt Club Brugge nog een tweede oefenmatch in Marbella. Puskas Akademia uit Hongarije is dan de tegenstander.