KV Mechelen heeft het vlaggen, drie spelers testen positief op corona

KV Mechelen heeft het vlaggen, drie spelers testen positief op corona

07-01-2022 11:15

KV Mechelen is momenteel op stage in Spanje. Daar ontdekte Malinwa minder nieuws. Drie spelers – die niet bij naam worden genoemd – hebben positief op corona getest.

Op 27 december speelde KV Mechelen haar laatste competitiematch van 2021. Na het met 2-0 gewonnen duel tegen Seraing werden de spelers getest. Ook vlak voor afreizen richting Spanje volgden nog de nodige test. Die bleken allemaal negatief. Ondertussen is het coronavirus wel de spelerskern van Mechelen binnengedrongen.

Mechelen laat weten dat na een hertest drie spelers positief zijn.  'Zij werden onmiddellijk in quarantaine geplaatst en afgezonderd van de groep. De andere spelers worden dagelijks getest, er werden geen bijkomende besmettingen vastgesteld', laat Mechelen weten.

Opgelopen met reizen
Volgens Mechelen is het duidelijk dat de spelers het virus hebben opgelopen tijdens het reizen naar het Spaanse Oliva. De spelers, die positief hebben getest, gaan nu in quarantaine en reizen pas later terug naar België. 

Om wie het gaat, lost de club niet. 'Uit respect voor de privacy van onze spelers zullen er geen namen worden gecommuniceerd, de club wil het graag ook houden bij deze communicatie', klinkt het. 

Vrijdag speelt Mechelen een oefenmatch tegen SV Wehnen. Op zaterdag 15 januari hervat Malinwa de competitie met een verplaatsing naar Oud-Heverlee Leuven.