'Napoli stelde drie spelers die in quarantaine moesten toch op'

'Napoli stelde drie spelers die in quarantaine moesten toch op'

7 januari - 10:00
Serie A 0 Reacties

Piotr Zielinski, Stanislav Lobotka en Amir Rrahmani stonden donderdag in de basis bij Napoli tijdens de Serie A-topper tegen Juventus, maar zij hadden volgens de coronaregels in quarantaine moeten zitten. Dat meldt het Italiaanse Sky Sport. I Partenopei riskeert een boete.

Zielinski, Lobotka en Rrahmani waren in contact geweest met een positief geteste ploeggenoot, terwijl ze hun boostervaccin nog niet hebben ontvangen. De ASL van de provincie Napels, de Italiaanse tegenhanger van de GGD, sommeerde het drietal daarom in zelfisolatie te gaan. De club beroept zich echter op het protocol van de Serie A dat een negatieve test voldoende is en stelde ze toch op.

Daarnaast wijst Napoli op het feit dat er nog geen vijf maanden zijn verstreken sinds Zielinski, Lobotka en Rrahmani hun tweede vaccin kregen, waardoor zij volgens de Italiaanse regelgeving nog niet in aanmerking komen voor de booster. Of de Italiaanse overheid gevoelig is voor dat verweer, moet volgens Sky Sport blijken. Mogelijk wacht een boete.

Dat de Serie A andere richtlijnen hanteert dan de Italiaanse overheid, zorgde al een aantal keer voor opmerkelijke taferelen. Donderdag begon Internazionale 'gewoon' aan de warming-up voor het uitduel bij Bologna, terwijl de thuisclub vanwege de vele coronabesmettingen in actie weigerde te komen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie